top of page
Image by Marcus Löfvenberg

Vilt & tamrein

Flokker av villrein trakk de første innbyggerne til Gudbrandsdalen. I tusenvis av år var dalføret befolket av streifende jegere og fiskere. I dag er jakt, fiske og sanking fortsatt en av grunnsteinene i kulturen og dagliglivet i Gudbrandsdalen.

Så snart høstmørket senker seg, finner du ferskt viltkjøtt av rein, elg og hjort i delikatessedisken hos Dølakjøtt – og er du jeger selv så hjelper vi deg gjerne med nedskjæring, tørking og røyking.

Villrein_edited.jpg

Reinsdyr

I delikatessen fra 25. august

De første gudbrandsdølene var jegere som fulgte etter villreinen da isen trakk seg tilbake etter siste istid. I Dølakjøtt er vi stolte av å føre tradisjonene videre, og ser fram til å tilby kortreist kvalitet fra øverste fjellhylle så snart reinsjakt og slakting er i gang. Ta gjerne kontakt om du er jeger med kjøtt å selge!

Hjort.jpg

Hjort

I delikatessen fra 5. september

 

Sprekere og mørere kjøtt enn hjort skal du jakte lenge etter. Hjortejakta har ikke like lange tradisjoner som annet storvilt i Gudbrandsdalen, men kvaliteten på kjøttet kan måle seg med det aller meste. Ta gjerne kontakt om du er jeger med kjøtt å selge! 

Elg.jpg

Elg

I delikatessen fra 1. oktober

Skogens konge har en helt spesiell posisjon i Gudbrandsdalen – med jakta som høstens høydepunkt for mange. I Dølakjøtt skjærer vi både ned kjøtt for jegere og tilbyr godbiter til kunder med og uten rifle. Ta gjerne kontakt om du er jeger med kjøtt å selge!

Vågå Tamrein.jfif

Vågå Tamrein

I delikatessen fra 15. september

Vågå Tamrein slakter hver høst og vinter tamrein med Norges flotteste kvalitet på Valdresflya. Dølakjøtt tar i mot bestilling på hele eller halve reinskalver, ferdig nedskåret og vakuumpakket i stykningsdeler. 

Les mer nedenfor!

Kjøp din egen reinskalv fra
Jotunheimen

...og få kjøttet partert og foredlet hos Dølakjøtt! 

 

Dølakjøtt tar i mot bestilling på hele eller halve reinskalver fra Valdresflya fra privatkunder og storkjøkken i forbindelse med slakta i september og desember. En hel kalv har ei kjøttvekt på drøye 25 kilo, halv kalv altså halvparten (forpart og bakpart fra ene siden av dyret).

Dyret du bestiller blir skåret ned, merket og vakuumpakket i ulike stykningsdeler og lagt på kjøla hos Dølakjøtt delikatesseforretning på Otta. Kunder henter ut reinskjøttet sitt innen tre dager etter nedskjæring.

 

PRISER:


Hel kalv kjøpt fra Vågå Tamrein: 3650,-
+ Frakt Valdresflye – Otta: 200,-
+ Nedskjæring og pakking Dølakjøtt: 1100,-
= Totalt foredlet hel kalv (ca 26 kilo): 4950,-
= Totalt foredlet halv kalv (ca 13 kilo): 2500,-

Vågå Tamrein.jfif

Foto: Live Sulheim/Vågå Tamrein

OM REINSDYRKJØTT:


I Jotunheimen har reinen rik tilgang på alt den trenger å spise, og det er svært gode sommer- og vinterbeiter. Sommerbeite i høyfjellet der reinen alltid har tilgang til grønne urter og saftig beite etter som snøen smelter. Vågå Tamrein drifter flokken sin svært godt, og har i likhet med Lom Tamreinlag de største slaktevektene i landet og svært god kvalitet på kjøttet.

Reinsdyrkjøtt har lite, men sunt fett. Fettinnholdet er på 2,4 %, og er langt lavere enn hos husdyr. Av fettet som finnes i rein er omlag halvparten umettet fett. Dette er det «gode» fettet, både for helsa og smaken.

NN8A1026.jpg

Nedskjæring av kjøtt og vilt

I jaktsesong og slaktetida tar Dølakjøtt på seg å skjære ned kjøtt og vilt fra bønder og jegere. 

LogomerkeArtboard 79 copy 2_dølakjøtt_edited.png
bottom of page