Vilt & tamrein
Flokker av villrein trakk de første innbyggerne til Gudbrandsdalen. I tusenvis av år var dalføret befolket av streifende jegere og fiskere. I dag er jakt, fiske og sanking fortsatt en av grunnsteinene i kulturen og dagliglivet i Gudbrandsdalen.
Så snart høstmørket senker seg, finner du ferskt viltkjøtt av rein, elg og hjort i delikatessedisken hos Dølakjøtt – og er du jeger selv så hjelper vi deg gjerne med nedskjæring, kverning og pakking.
Kjøp din egen reinskalv fra
Jotunheimen
...og få kjøttet partert og foredlet hos Dølakjøtt!
Har du kjøpt ein reinkalv fra Vågå Tamrein, men mangler kunskap eller tid til å dele opp dyret selv? Da hjelper vi på Dølakjøtt deg gjerne! Hos oss kan du levere hele eller halve skrotter og bestille nedskjæring av dyret - så slipper du å tenke på det.
Dyret blir skåret ned, merket og vakuumpakket i ulike stykningsdeler og lagt på kjøla hos Dølakjøtt delikatesseforretning på Otta. Kunder henter deretter ut reinskjøttet sitt innen tre dager etter nedskjæring.
Foto: Live Sulheim/Vågå Tamrein
Om reinsdyrkjøtt:
I Jotunheimen har reinen rik tilgang på alt den trenger å spise, og det er svært gode sommer- og vinterbeiter. Sommerbeite i høyfjellet der reinen alltid har tilgang til grønne urter og saftig beite etter som snøen smelter. Vågå Tamrein drifter flokken sin svært godt, og har i likhet med Lom Tamreinlag de største slaktevektene i landet og svært god kvalitet på kjøttet.
Reinsdyrkjøtt har lite, men sunt fett. Fettinnholdet er på 2,4 %, og er langt lavere enn hos husdyr. Av fettet som finnes i rein er omlag halvparten umettet fett. Dette er det «gode» fettet, både for helsa og smaken.