top of page
Image by Marcus Löfvenberg

Vilt & tamrein

Flokker av villrein trakk de første innbyggerne til Gudbrandsdalen. I tusenvis av år var dalføret befolket av streifende jegere og fiskere. I dag er jakt, fiske og sanking fortsatt en av grunnsteinene i kulturen og dagliglivet i Gudbrandsdalen.

​

Så snart høstmørket senker seg, finner du ferskt viltkjøtt av rein, elg og hjort i delikatessedisken hos Dølakjøtt – og er du jeger selv så hjelper vi deg gjerne med nedskjæring, tørking og røyking.

Villrein_edited.jpg

Reinsdyr

I delikatessen fra 25. august

​

De første gudbrandsdølene var jegere som fulgte etter villreinen da isen trakk seg tilbake etter siste istid. I Dølakjøtt er vi stolte av å føre tradisjonene videre, og ser fram til å tilby kortreist kvalitet fra øverste fjellhylle så snart reinsjakt og slakting er i gang. Ta gjerne kontakt om du er jeger med kjøtt å selge!

Hjort.jpg

Hjort

I delikatessen fra 5. september

 

Sprekere og mørere kjøtt enn hjort skal du jakte lenge etter. Hjortejakta har ikke like lange tradisjoner som annet storvilt i Gudbrandsdalen, men kvaliteten på kjøttet kan måle seg med det aller meste. Ta gjerne kontakt om du er jeger med kjøtt å selge! 

Elg.jpg

Elg

I delikatessen fra 1. oktober

​

Skogens konge har en helt spesiell posisjon i Gudbrandsdalen – med jakta som høstens høydepunkt for mange. I Dølakjøtt skjærer vi både ned kjøtt for jegere og tilbyr godbiter til kunder med og uten rifle. Ta gjerne kontakt om du er jeger med kjøtt å selge!

Vågå Tamrein.jfif

Vågå Tamrein

I delikatessen fra 15. september

​

Vågå Tamrein slakter hver høst og vinter tamrein med Norges flotteste kvalitet på Valdresflya. Dølakjøtt tar i mot bestilling på hele eller halve reinskalver, ferdig nedskåret og vakuumpakket i stykningsdeler. 

Les mer nedenfor!

Kjøp din egen reinskalv fra
Jotunheimen

...og få kjøttet partert og foredlet hos Dølakjøtt! 

 

Dølakjøtt tar i mot bestilling på hele eller halve reinskalver fra Valdresflya fra privatkunder og storkjøkken i forbindelse med slakta i september og desember. En hel kalv har ei kjøttvekt på drøye 25 kilo, halv kalv altså halvparten (forpart og bakpart fra ene siden av dyret).

​

Dyret du bestiller blir skåret ned, merket og vakuumpakket i ulike stykningsdeler og lagt på kjøla hos Dølakjøtt delikatesseforretning på Otta. Kunder henter ut reinskjøttet sitt innen tre dager etter nedskjæring.

 

PRISER:


Hel kalv kjøpt fra Vågå Tamrein: 3650,-
+ Frakt Valdresflye – Otta: 200,-
+ Nedskjæring og pakking Dølakjøtt: 1100,-
= Totalt foredlet hel kalv (ca 26 kilo): 4950,-
= Totalt foredlet halv kalv (ca 13 kilo): 2500,-

Vågå Tamrein.jfif

Foto: Live Sulheim/Vågå Tamrein

OM REINSDYRKJØTT:


I Jotunheimen har reinen rik tilgang på alt den trenger å spise, og det er svært gode sommer- og vinterbeiter. Sommerbeite i høyfjellet der reinen alltid har tilgang til grønne urter og saftig beite etter som snøen smelter. Vågå Tamrein drifter flokken sin svært godt, og har i likhet med Lom Tamreinlag de største slaktevektene i landet og svært god kvalitet på kjøttet.

​

Reinsdyrkjøtt har lite, men sunt fett. Fettinnholdet er på 2,4 %, og er langt lavere enn hos husdyr. Av fettet som finnes i rein er omlag halvparten umettet fett. Dette er det «gode» fettet, både for helsa og smaken.

NN8A1026.jpg

Nedskjæring av kjøtt og vilt

I jaktsesong og slaktetida tar Dølakjøtt på seg å skjære ned kjøtt og vilt fra bønder og jegere. 

LogomerkeArtboard 79 copy 2_dølakjøtt_edited.png
bottom of page